دستور پخت کشک بادمجان

به گزارش وبلاگ آمیتیس تک، کشک بادمجان یک غذای خوشمزه ایرانی است که با مواد اولیه ساده ای که در خانه بیشتر مردم وجود دارند، تهیه می گردد. این غذا مملوء از طعم های شگفت انگیز است و به عنوان یک پیش غذای عالی همراه با مقداری نان گرم سرو می گردد.

دستور پخت کشک بادمجان

ممکن است کشک بادمجان را در خانه یکی از دوستان خود یا در رستوران ایرانی یا هر جای دیگری میل نموده باشید؛ اما هیچ چیز به مقدار اینکه این غذای را در خانه درست کنید و مهارت خود را در آن افزایش دهید، لذت بخش نخواهد بود. پس بدون معطلی با طرز تهیه کشک بادمجان همراه باشید.

درباره کشک بادمجان

کشک بادمجان که گاهی اوقات به صورت کشکو بادمجان یا کشک بادمجون تلفظ می گردد، نام یک غذایی اصلی ایرانی است که ریشه آن به شمال کشور می رسد. کشک بادمجان به عنوان یک پیش غذا یا وعده اصلی سرو می گردد. این غذا از دو ماده اصلی از جمله کشک و بادمجان تهیه می گردد و مملوء از طعم های شگفت انگیز است.

کشک به صورت خشک یا مایع فراوری می گردد. فرم خشک کشک می تواند به صورت رشته یا پودر باشد که باید در جای خشک و خنکی نگهداری گردد. برای استفاده از کشک خشک آماده، مقداری از آن را در یک کاسه بریزید و با آب جوش مخلوط کنید. چند دقیقه صبر کنید و سپس مواد را هم بزنید تا در آب حل شوند. با این حال، کشک مایع باید در یخچال نگهداری گردد و می توان مستقیماً آن در دستور غذا استفاده کرد.

طرز تهیه کشک بادمجان

اول از همه وسائل مورد احتیاج را آماده کنید:

  • ماهیتابه نچسب
  • چاقو
  • تخته برش

مواد تشکیل دهنده کشک بادمجان

  • 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 4 عدد بادمجان
  • 1 عدد پیاز بزرگ خرد شده
  • 4 حبه سیر خرد شده
  • ½ قاشق چایخوری زردچوبه
  • ½ قاشق چایخوری نمک
  • ½ قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • ¼ فنجان آب
  • ¾ فنجان کشک مایع
  • کمی زعفران برای اضافه کردن به کشک
  • 1 قاشق غذاخوری نعناع خشک

دستور پخت کشک بادمجان خانگی

  • زمان آماده سازی: 15 دقیقه
  • زمان پخت: 40 دقیقه
  • کل زمان: 55 دقیقه
  • تعداد وعده: مناسب برا 4 نفر

این غذای لذیذ ایرانی را می توان به طرق مختلفی تهیه کرد. ضروری ترین دستور تهیه بادمجان، پیاز، سیر و کشک است. اولین و سنتی ترین روش تهیه این غذا سرخ کردن بادمجان، پیاز و سیر به طور جداگانه تا زمانی است که قهوه ای و طلایی شوند. سپس بادمجان ها را خوب له نموده و با پیاز، سیر و کشک مخلوط کنید. این کار بسیار آسان و ساده است اما توجه داشته باشید که این روش، احتیاج به روغن بیشتری دارد، زیرا بادمجان ها چربی زیادی را جذب می نمایند.

برای به حداقل رساندن استفاده از روغن، می توانید بادمجان ها را بپزید و دستور تهیه را ادامه دهید یا می توانید از روش اجاق گاز بهره ببرید. به این صورت که ابتدا بادمجان ها را پوست کنده و نصف شده را در تابه ای سرخ کنید، آنها را به یک بشقاب منتقل و در همان تابه کمی پیاز و سیر را تفت دهید.

بادمجان ها را دوباره در تابه بریزید و زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. مواد را هم بزنید و خوب مخلوط کنید. مقداری آب به آن اضافه کنید، سپس درب تابه را بگذارید و حدود 10 تا 15 دقیقه بپزید تا بادمجان ها کاملاً پخته شوند. مخلوط بادمجان و پیاز را خوب له کنید. سپس کشک، زعفران و مقداری نعناع خشک را به ظرف اضافه کنید، خوب هم بزنید و با حرارت میانه حدود 5 تا 10 دقیقه آن را بپزید. این کار به ترکیب بهتر طعم ها یاری می نماید.

بعلاوه، می توانید مقداری نعناع خشک شده را تفت داده و با مقداری کشک اضافی و گردوی خرد شده برای ترد شدن و بافت بیشتر کشک بادمجان به آن اضافه کنید. بعلاوه می توانید پیاز داغ را روی آن برای تزئین بیشتر بریزید.

نحوه سرو کردن کشک بادمجان

کشک بادمجان، به صورت گرم یا در دمای اتاق سرو می گردد. در این دستور غذا، بادمجان ها ماده اصلی محسوب می شوند و کشک نیز برای افزودن طعم بیشتر به غذا به کار می رود. کشک بادمجان یک پیش غذای عالی برای دورهمی های خانوادگی یا مهمانی ها است.

کشک بادمجان معمولاً به عنوان پیش غذا سرو می گردد، اگرچه ما می توانیم آن را به عنوان یک غذای اصلی نیز سرو کنیم. کشک بادمجان معمولاً با نان لواش، پیتا یا نان تافتون سرو می گردد. بعلاوه می توانید آن را با نان سنگک نیز نوش جان کرد. در کنار بشقاب کشک بادمجان می توان از سبزیجات برگ سبز مانند ریحان، تره و جعفری نیز برای استفاده کرد.

ارزش غذایی کشک بادمجان

  • کالری: 263 کیلو کالری
  • کربوهیدرات: 22 گرم
  • پروتئین: 5 گرم
  • چربی: 19 گرم
  • چربی اشباع شده: 5 گرم
  • کلسترول: 15 میلی گرم
  • سدیم: 332 میلی گرم
  • پتاسیم: 691 میلی گرم
  • فیبر: 8 گرم
  • شکر: 10 گرم
  • ویتامین سی: 9 میلی گرم
  • کلسیم: 107 میلی گرم
  • آهن: 2 میلی گرم

نکات مهم در تهیه کشک بادمجان

  • اگر نمی توانید کشک پیدا کنید یا هوادار آن نیستید، می توانید به جای آن از خامه ترش، ماست اروپایی یا یونانی بهره ببرید.
  • اگر می خواهید کشک بادمجان را منجمد کنید، قبل از افزودن کشک، خامه ترش یا ماست، مخلوط را فریزی کنید. پس از آماده شدن برای خوردن، مخلوط را ذوب نموده، آن را با کشک مخلوط نموده و در یک تابه گرم کنید.
  • برای دستور پخت کشک بادمجان می توانید از هر نوع بادمجانی بهره ببرید. حتماً بادمجان ها را پوست بگیرید.
  • استفاده از نعناع خشک در این دستور غذا توصیه می گردد. نعناع خشک شده را می توانید در سوپرمارکت های نیز پیدا کنید.
  • 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک تابه گرم کنید و یک قاشق غذاخوری نعناع خشک شده را به مدت سی ثانیه در آن تفت دهید.
  • بالای کشک بادمجان را با کشک بیشتر، گردو، نعناع خشک شده، پیاز و سیر تزئین کنید. شده
  • اگر کشک خشک پیدا کردید، نصف فنجان کشک خشک را با ½ فنجان آب جوش مخلوط نموده و بگذارید چند دقیقه بماند، سپس مخلوط کنید تا حل گردد. قوام آن باید از سس گوجه فرنگی بیشتر باشد. اگر خیلی غلیظ است، آب بیشتری اضافه کنید. بعلاوه می توانید از کشک در آش رشته ایرانی (آش رشته) یا حلیم بادمجان نیز بهره ببرید.

کلام آخر

کشک بادمجان یکی از ساده ترین و در عین حال خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است. ما مطمئن هستیم که اگر آن را برای اولین نوش جان کنید، قطعاً آن را دوست خواهید داشت و خودتان به این فکر میفتید که طرز تهیه کشک بادمجان را یاد بگیرید. اگر از هواداران بادمجان نیستید اما ممکن است عاشق کشک بادمجان شوید. در این غذا، بادمجان ها کاملاً له می شوند و طعمی که زیر زبان شما می آید فقط بادمجان نیست! بلکه سیر، کشک، روغن زیتون و پیاز است. به همین علت، از خوردن آن لذت بسیاری خواهید برد.

منبع: اسنپ مارکت

به "دستور پخت کشک بادمجان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور پخت کشک بادمجان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید