آشنایی با خاصیت های هویج

به گزارش وبلاگ آمیتیس تک، هویج یک ریشه گیاهی دارد که اغلب ادعا می گردد برای سلامتی، یک غذای کامل است. هویج،ترد، خوشمزه و سرشار از مواد مغذی میباشد و منبع خوبی از بتاکاروتن، فیبر، ویتامین K، پتاسیم و آنتی اکسیدان است. این نارنجی رنگ ترد دارای مزایای فراوانی برای سلامتی است. برای آشنایی بیشتر با خواص هویج در ادامه با ما همراه باشید.

آشنایی با خاصیت های هویج هویج سرشار از ویتامینها، انوع آنتی اکسیدان و سایر مواد ضروری مورد احتیاج بدن است. متخصصان تغذیه فواید مصرف هویج را برای همه گروه های سنی و به ویژه برای بچه ها و سالمندان توصیه می نمایند. مصرف هویج تأثیرات مثبتی در رشد و سلامتی بچه ها دارد و می تواند از بسیاری از امراض در سنین بالاتر پیشگیری کند. تحقیقات تازه محققان نشان داده مصرف روزانه هویج و آب هویج، به تقویت مغز و فکر یاری نموده و از بروز آلزایمر که امروزه گریبان گیر جامعه سالمند است، پیشگیری می نماید.

ارزش غذایی هویجهویج منبع غنی از ویتامین A بوده و هم چنین سرشار از ویتامین های دیگر نظیر ویتامین های گروه B و E می باشد، این سبزی از نظر مواد معدنی نیز پر بار بوده و حاوی کلسیم، مس، منیزیوم، پتاسیم، سدیم، فسفر، کلر، سولفور و آهن می باشد. بعلاوه این سبزی پرخاصیت دارای منبع غنی از ماده ای به نام بتاکاروتن می باشد که در بدن تبدیل به ویتامین A می گردد. کاروتنی که از منابع غذائی و سبزیجات تأمین می گردد مؤثرتر از کاروتن به دست آمده از سایر منابع است. کاروتن یک آنتی اکسیدان بوده که خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها را کاهش داده و هم چنین اثر پیشگیری نماینده بر بسیاری از بیماری ها دارد.

جدول ارزش غذایی و خواص هویج

خواص هویج (طبیعت و فواید درمانی)طبع هویج گرم و تر است. خاصیت ضد کرم، ضد نفخ، ضد اسهال، ضد یبوست، مقوی، قابض، شیرافزا، آنتی اکسیدان و ضد سرطان از مهم ترین خواص درمانی ذکر شده برای این سبزی سودمند و مفید است. بعضی از موارد مصرف هویج برای درمان بیماری ها به توضیح زیر می باشد:

مصرف هویج به علت دارا بودن ترکیبات کارتنوئید باعث تقویت سلول های مغزی و جلوگیری از نابودی بخش های مختلف مغز می گردد و از این رو به پیشگیری از آلزایمر یاری می نماید.

مصرف هویج باعث سلامت چشم و جلوگیری از کاهش قدرت بینایی بوی ژه بیماری دژنراسیون ماکولا گردد که یکی از اصلی ترین دلایل نابینایی در بین سالمندان است. بعلاوه یاری به پیشگیری و تا حدی درمان شب کوری و بیماری تحلیل شبکیه چشم از دیگر خواص هویج برای چشم ها و تقویت بینایی است.

مصرف هویج باعث حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها می گردد. هویج بعلاوه حاوی فلوئور است که برای پیشگیری از پوسیدگی دندان ها مفید بوده و به حفظ مینای دندان یاری می نماید، به طوریکه جویدن روزانه هویج مانند زدن مسواک به حفظ سلامت و تقویت لثه و دندان ها یاری می نماید.

هویج به علت دارا بودن میران زیادی فیبر برای درمان یبوست مفید است و به علت درا بودن پکتین برای درمان اسهال نیز از آن استفاده می گردد. به طور کلی مصرف هویج برای بهبود فعالیت دستگاه گوارش بسیار موثر است.

از خواص هویج کنترل چربی و فشار خون است و بنابراین از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و بروز سکته پیشگیری می نماید.

درمان جای زخم و لک پوست، خاصیت ضد پیری و محافظت پوست از آفتاب، درمان بعضی بیماری های پوستی، درمان ریزش مو و تحریک رشد مو نیز از خواص هویج برای سلامت پوست و مو است.

قرار دادن هویج در رژیم غذایی روزانه، سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان ریه را کاهش می دهد، هم چنین با کاهش کلسترول از ناراحتی های قلبی پیشگیری می نماید.

از دیگر خواص هویج و فواید مصرف آن یاری به تخفیف صدمات ریوی ناشی از سیگار در افراد سیگاری است.

مضرات هویج (توصیه های پزشکی و موارد منع مصرف)مصرف هویج می تواند به طور کاذب موجب مثبت شدن آزماش تست خون در موفوع گردد.

زیاده روی در مصرف هویج (روزانه 50 تا 100 گرم) می تواند موجب زرد شدن رنگ پوست گردد.

توصیه می گردد کسانی که به بیماری گوارشی مبتلا هستند، از زیاده روی در مصرف هویج خام اجتناب نمایند.

از مصرف آب هویج مانده خودداری گردد، زیرا آب هویج به شدت مستعد رشد انواع میکروب ها و آلودگی ها است.

ویتامین آ از ویتامین های است که مقدار زیاد آن در بدن تجمع می یابد، با توجه به بالا بودن مقدار این ویتامین در هویج،زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث بالا رفتن غیر طبیعی ویتامین A در بدن و بروز مسائل سلامتی گردد، به همین علت رعایت حد اعتدال لازم و لازم است.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "آشنایی با خاصیت های هویج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خاصیت های هویج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید