فواید شگفت انگیز لوبیای سفید

به گزارش وبلاگ آمیتیس تک، لوبیا سفید یک رده متفاوت از رایج ترین لوبیاهاست که در سراسر قاره آمریکا یافت می گردد و از نظر علمی با نام Phaseolus vulgaris شناخته می گردد. این دسته از حبوبات به دلیل تنوع و تطبیق پذیری و سهولت رشد و همچنین از نظر ارزش غذایی فوق العاده ای که دارند، در سراسر دنیا بسیار محبوب هستند. این لوبیاها به نام لوبیای دریایی نیز شناخته می شوند که از کاربرد گسترده آن ها توسط نیروی دریایی ایالات متحده که از لوبیا به عنوان ماده اصلی رژیم غذایی سالم برای ملوانان استفاده می کردند، گرفته شده است. این روزها لوبیا سفید در سرتاسر دنیا در انواع مختلف یافت می گردد.

فواید شگفت انگیز لوبیای سفید

به دلیل ارزش غذایی و محتوای بالای پروتئینی در لوبیا سفید، این مواد غذایی در بسیاری از فرهنگ های مختلف به غذای اصلی تبدیل شده اند و برخلاف بسیاری از سبزیجات یا حبوبات دیگر می توانند برای مدت طولانی نگهداری شوند و یا بدون از دست دادن ارزش غذایی خود، کنسرو شوند. اگرچه ممکن است به نظر برسد که همه لوبیاها یکسان هستند، اما این کاملاً درست نیست و لوبیاهای دریایی دارای اجزای شیمیایی خاصی مانند فسفاتیدیل سرین هستند که فواید شگفت انگیزی برای سلامتی، مخصوصا سلامت مغز، دارد.

فواید لوبیا سفید برای سلامتی

بیایید نگاهی عمیق تر به بسیاری از فواید سلامتی لوبیا سفید بیندازیم.

تقویت حافظه و شناخت

فولات به دلایل مختلفی مانند جلوگیری از نقص لوله عصبی و کم خونی، یک ماده مغذی اصلی در بدن است، اما به طور معنی داری بر سیستم عصبی هم تأثیر می گذارد. کمبود فولات به طور مستقیم با افزایش سطح هموسیستئین مرتبط است، که اغلب می تواند منجر به بیماری های نورودژنراتیو مانند بیماری پارکینسون گردد. علاوه بر این، یکی از ویتامین های گروه B موجود در لوبیا سفید یعنی تیامین، می تواند به انتقال دهنده های عصبی خاصی که برای حافظه و شناخت احتیاج داریم، یاری کند، بنابراین این حبوبات کوچک می توانند حافظه ما را با افزایش سن نیز هوشیار و تیز نگه دارند.

پتانسیل ضد سرطانی

آخرین تحقیقات نشان می دهد که مصرف لوبیا سفید می تواند خطر ابتلا به سرطان روده عظیم را کاهش دهد. علاوه بر این، مطالعه منتشر شده در مجله Current Nutrition and Food Science نشان داد که فیبر غذایی موجود در پودر لوبیا سفید توانایی جلوگیری از سرطان روده عظیم را دارد.

تحقیقات اجرا شده توسط موسسه ملی سرطان ایالات متحده نیز نشان می دهد که بخش های محلول و نامحلول خاصی در لوبیا سفید پخته شده وجود دارد که به کاهش خطر ابتلا به سرطان یاری می نماید.

مطالعات اجرا شده در طی یک دوره زمانی نیز نشان داد که قرار دادن لوبیای معمولی مانند لوبیا سفید در وعده های غذایی یک روش سالم برای محافظت از خود در برابر سرطان روده عظیم، پستان و پروستات است.

سلامت قلب

منیزیم و فولات در لوبیای سفید با همکاری هم موجب تقویت قلب شده و از آن محافظت می نمایند. فولات سطح هموسیستئین، که یک پیش ماده خطرناک برای بیماری قلبی است، را کاهش می دهد در حالی که منیزیم به روشی مشابه پتاسیم عمل می نماید؛ یعنی باعث کاهش تنش و استرس در رگ های خونی و در نتیجه کاهش فشارخون می گردد، بنابراین از حملات قلبی و مغزی جلوگیری می نماید.

پیشگیری از دیابت

مدت هاست غذاهای سرشار از فیبر مانند لوبیاسفید به دلیل توانایی شان در ایجاد ثبات در سطح قند خون و بهبود جذب مواد مغذی از روده، که تأثیر مفیدی بر دیابت دارند، مورد ستایش قرار گرفته اند. با حفظ سطح گلوکز و انسولین در محدوده سالم، احتمال ابتلا به دیابت بسیار کمتر می گردد و اگر مبتلا به این بیماری باشید نیز، فیبر بالای لوبیای سفید می تواند به شما در کنترل علائم یاری کند.

بهبود گوارش و هضم غذا

همان طور که گفته شد، لوبیا سفید سرشار از فیبر است که یکی از عناصر اصلی برای سلامت دستگاه گوارش است. فیبر قادر است حجم مدفوع را زیاد نموده و از بروز علائم یبوست و اسهال جلوگیری کند. علاوه بر این، فیبر با تحریک حرکت پریستالتیک، حرکات روده را عادی و طبیعی تر می نماید. یک رژیم غذایی غنی از فیبر، روده ها را تمیز می نماید و از مسائل جدی گوارشی مانند زخم معده جلوگیری می نماید.

خواص آنتی اکسیدانی

منگنز یک ماده معدنی نیست که شما در خصوص آن زیاد بشنوید، اما یک فاکتور اصلی در بسیاری از آنزیم های آنتی اکسیدانی است که می تواند از گسترش و تأثیر رادیکال های آزاد جلوگیری کند. این خاصیت منگنز می تواند به شما در کاهش خطر بیماری های مزمن یاری کند. ثانیاً، مس می تواند به عنوان یک عامل کوفاکتور آنزیمی نقش مهمی داشته باشد و همچنین می تواند با کاهش استرس اکسیداتیو، به تحریک جریان خون، تحرک مفصل و انعطاف پذیری سراسری یاری کند.

رشد و ترمیم

یکی از مهم ترین و قابل توجه ترین خاصیت لوبیا سفید، محتوای بالای پروتئین آن است. پروتئین ها در تمام طول زندگی عناصر سازنده هستند و ما برای رشد سلول های جدید، بافت ها، عضلات، استخوان ها، رگ های خونی و سایر قسمت های بدن خود به یک جریان ثابتی از آن احتیاج داریم. پروتئین نه تنها برای رشد طبیعی لازم است، بلکه در عملکرد ترمیم مناطق آسیب دیده بدن و تسریع فرایند بهبودی نیز لازم است. برای گیاهخواران، لوبیا سفید یک منبع جایگزین عالی برای پروتئین است.

گردش خون بهتر

همان طور که می دانید به طور طبیعی خون در بدن ما جریان دارد و این امر برای اکسیژن رسانی سیستم ها و اندام ها و عملکرد عمومی بدن مهم است. آهن یکی از اجزای اصلی گلبول های قرمز خون است و بدون مصرف آهن مناسب، گردش خون شما آسیب می بیند و شما را مستعد کم خونی، ضعف، از دست دادن مواد معدنی استخوان، خستگی و گردش خون ضعیف می نماید. مس نیز از این نظر بسیار مهم است، زیرا برای سنتز هموگلوبین لازم است. به عبارت دیگر، بدون مس، آهن عملاً در بدن بی فایده است. لوبیای سفید خوشبختانه حاوی مقادیر بالایی از هر دو نوع است.

مقدار مواد مغذی موجود در 100 گرم لوبیا سفید خام

انرژی: 337 کالری

پروتئین: 22 گرم

کربوهیدرات: 60 گرم

کلسیم: 147 میلی گرم

آهن: 5.5 میلی گرم

منیزیم: 175 میلی گرم

منبع: همگردی

به "فواید شگفت انگیز لوبیای سفید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید شگفت انگیز لوبیای سفید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید