طرز تهیه 2 غذای محلی قم و نکات مربوط به آن

به گزارش وبلاگ آمیتیس تک، غذاهای محلی همواره نمایانگر آیین و سنت های قدیم یک شهر هستند. تمام منطقه ها ایران غذاهای مخصوص خود را دارند و قم نیز یکی از آن هاست. در این مطلب می خواهیم به طرز تهیه دو نمونه از غذاهای معروف قم بپردازیم که در بیشتر خانه های ساکنین این شهر طبخ می گردد. آش پتله و ماشاب نام این غذاهاست که در ادامه به مواد لازم و طرز تهیه آن خواهیم پرداخت.

طرز تهیه 2 غذای محلی قم و نکات مربوط به آن

آش پتله

آش پتله را می توانیم یکی از معروف ترین ها در قم بدانیم که ترکیبات اصلی آن جو و سبزیجات در کنار انواع حبوبات است. بعلاوه برای طعم دادن به آن از سیر داغ، پیاز داغ و کشک استفاده می گردد. این غذا را بیشتر برای نذری، در ماه رمضان یا مراسمات مختلف می پزند. شما می توانید با سفارش غذا انلاین شهر قم نیز طعم آن را بچشید، اما برای درست کردن آن در منزل ادامه مطلب را بخوانید.

مواد مورد احتیاج برای آش پتله

قبل از هر چیز باید مواد زیر را برای درست کردن آش پتله آماده کنید:

مواد مورد احتیاجاندازه مورد احتیاج
لوبیا چیتی1 پیمانه
جو1 پیمانه
نخود1 پیمانه
سبزی آش خرد شده600 گرم
کشک2 پیمانه
پیاز داغ200 گرم
سیر داغنصف پیمانه
نعنا داغ2 قاشق غذاخوری
زردچوبه1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه اندازه لازم

طرز تهیه آش پتله قم

مراحل زیر روش درست کردن این آش را به شما آموزش می دهد:

  • مرحله اول: لوبیا و نخود را از شب قبل و جو را چند ساعت قبل از پخت خیس کنید.
  • مرحله دوم: قابلمه را تا نیمه آب ریخته و اجازه دهید جو با حرارت ملایم در داخل آن بپزد.
  • مرحله سوم: نخود و لوبیا را هم به طور جداگانه نیم پز کنید.
  • مرحله چهارم: در یک تابه روغن ریخته و ادویه ها را با پیاز و سیر و نعنا تفت دهید.
  • مرحله پنجم: بعد از پخت کامل، جو، نخود و لوبیا را به آن اضافه کنید.
  • مرحله ششم: سبزی را به همراه مواد آماده شده در مرحله 4 به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: اجازه دهید تا قابلمه برای مدت زمان 45 دقیقه پخته و جا بیفتد.

ماشاب

ماشاب نیز یکی دیگر از غذاهای معروف و بسیار مقوی قم است. برای پخت این غذا از حبوبات، گندم و گوشت استفاده می گردد و سرشار از فیبر است. ماشاب، معمولا در فصول سرد سال سرو می گردد و بیشترین مقدار مصرف آن برای وعده صبحانه است. به علاوه در ماه رمضان نیز می توانید آن را سر سفره های افطار ببینید.

مواد مورد احتیاج برای درست کردن ماشاب

قبل از آن که بخواهید ماشاب را درست کنید بهتر است مواد زیر را از قبل آماده نموده و در کنار خود قرار دهید:

مواد مورد احتیاجاندازه مورد احتیاج
گوشت ران یا گردن گوسفند200 گرم
ماش1.5 پیمانه
لوبیا چشم بلبلی1.2 پیمانه
گندم1.2 پیمانه
برنج سیب زمینی1 عدد
کدو حلوایی خرد شده1 پیمانه
عدس1 پیمانه
پیاز3 عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه اندازه لازم

طرز تهیه ماشاب قم

مراحل زیر را برای درست کردن این غذا طی کنید:

  • مرحله اول: گوشت را درون قابلمه قرار داده و اجازه دهید با اندازهی آب به همراه فلفل سیاه و زردچوبه و بعلاوه پیازی که به 4 قسمت تقسیم شده بپزد.
  • مرحله دوم: در این مرحله باید گوشت پخت شده را خارج کنید و آن را ریش ریش کنید. آب گوشت را هم صاف کنید و در ظرفی بریزید، تا در مراحل پخت از آن استفاده گردد.
  • مرحله سوم: ماش، لوبیا و گندم که از شب قبل خیس نموده اید را به صورت جداگانه نیم پز کنید.
  • مرحله چهارم: برنج را هم به صورت جداگانه نیم پز کنید.
  • مرحله پنجم: پیازها را پوست گرفته و به صورت خلالی برش دهید. سپس به همراه کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا رنگ آن طلایی گردد.
  • مرحله ششم: آب گوشت را به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید جوش بیاید. (می توانید از آب معمولی هم بهره ببرید.)
  • مرحله هفتم: سیب زمینی و کدو حلوایی را نگینی خرد کنید و به حبوبات نیم پز شده اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: آب گوشت و پیاز را هم به آن ها اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
  • مرحله نهم: آش را از روی حرارت بردارید و پس از ملایم شدن دمای آن، گوشت ریش ریش شده را اضافه و در نهایت غذا را سرو کنید. می توانید روی آش را با نعناع و پیاز داغ تزئین کنید.

سفارش آنلاین غذاهای سنتی قم

غذاهایی که در اینجا به آن ها اشاره شد تنها دو نمونه معروف در قم هستند و مطمئنا تعداد آن ها بسیار بیشتر است. اگر می خواهید طعم این دو غذا را بچشید، کافیست به اپلیکیشن اسنپ فود مراجعه کنید تا پس از انتخاب شهر قم و آدرسی که در آن ساکن هستید، لیستی از رستوران های سنتی اطراف به همراه منو برایتان نمایش داده گردد. با انتخاب شما از میان آیتم های موجود در هر رستوران، غذا در سریع ترین زمان ممکن به دستتان خواهد رسید.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه 2 غذای محلی قم و نکات مربوط به آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه 2 غذای محلی قم و نکات مربوط به آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید