ویتامینی که از بروز دیابت جلوگیری می نماید
به گزارش وبلاگ آمیتیس تک، ویتامین K یک ریز مغذی است که به علت نقش کلیدی اش در فرایند لخته شدن خون، به ویژه گاما کربوکسیلاسیون، شناخته می گردد. سال هاست تصور می گردد که این ویتامین و در نتیجه گاما کربوکسیلاسیون ممکن است در کاهش خطر دیابت نیز نقش داشته باشند.

به گزارش خبرآنلاین، نتایج چندین مطالعه نشان داد: کاهش مصرف ویتامین K با افزایش خطر ابتلا به دیابت مرتبط است. با این حال، مکانیسم های بیولوژیکی که نقش محافظتی ویتامین K در برابر دیابت را ثابت نمایند، تا به امروز ناشناخته به جای مانده اند.
در این مطالعه، تیم تحقیقاتی نشان داد: آنزیم های دخیل در گاما کربوکسیلاسیون و مورد استفاده به وسیله ویتامین K، به فراوانی در سلول های بتای پانکراس وجود دارند؛ سلول هایی که وظیفه اصلی آنها ترشح انسولین است.
دانشمندان اظهار داشتند: ما پروتئین جدیدی به نام ERGP را شناسایی نموده ایم که نقش مهمی در حفظ سطوح فیزیولوژیکی کلسیم در سلول های بتا دارد و در نتیجه از اختلال در ترشح انسولین جلوگیری می نماید.
محققان اضافه نموده اند: یافته های این مطالعه نشان داده اند که ویتامین K می تواند راه های جدیدی را برای پیشگیری از دیابت باز کند و به کاربردهای درمانی جدیدی برای دیابت نوع 2 منجر گردد.
یافته های تحقیقاتی در مجله Cell Reports منتشر شده اند.
منبع: فرارو